Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csináld magad képes leírás - Karácsonyi dekoráció .tlap.hu
részletek »

Csináld magad - Karácsonyi dekoráció .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsonyidekoracio.tlap.hu » Csináld magad
Keresés
Találatok száma - 9 db
 Ablakdekor karácsonyra

Ablakdekor karácsonyra

Tavaly decemberben óriás adventi naptárrá változtattuk a lépcsőházunk ablakait. Idén az adventi naptárunkat szeretnénk kiegészíteni újabb celluxos celofán alkotásokkal. Ebből az apropóból gondoltam, hogy feltöltöm ide az elkészítési útmutatót és a sablonokat, hátha nektek is kedvetek támad elkészíteni ablakotok ünnepi dekorációját. Szívesen küldök értesítést, ha újabb elkészítési útmutató kerül fel a lapra. Ehhez, kérlek >>>kattints ide és iratkozz fel a Merj alkotni hírlevelemre.

Karácsonyi díszek készíthetők házilag

Karácsonyi díszek készíthetők házilag

Csodaszép adventi, karácsonyi díszek készíthetők házilag könnyen beszerezhető, olcsó alapanyagokból, kellékekből is. Mutatunk néhány ötletes megoldást! A fehér karácsony hangulatát idézi a dekoráció, melyhez néhány mutatós üvegkaspóra van szükség - ezek hiányában nagyméretű, szalaggal átkötött dunsztosüveg is megteszi. Az üvegeket konyhasóval kell feltölteni, a kupac tetejére egy-egy formás fenyőtoboz kerüljön (a toboz színes karácsonyi gömbdísszel helyettesíthető), az üvegek mellé fenyőgallyak, s máris kész a mutatós asztali dísz.

Karácsonyi díszek papírból

Karácsonyi díszek papírból

Következő sorozatunkban könnyen elkészíthető és mégis dekoratív karácsonyi díszeket mutatunk be lépésről lépésre. A díszek elkészítésébe gyermekeinket is bevonhatjuk, hogy az egész családnak örömet okozzon a karácsonyi készülődés. Hópehely Ennek a dekorációnak az elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, azonban a látvány kárpótol az eltöltött időért. A bemutatott díszt egyszerű fehér papírból készítettem, de természetesen készíthetjük színes papírból is, vagy még szebb és mutatósabb, ha olyan papírból készítjük, amelynek két oldala más-más színű.

Karácsonyi parti ötletek

Karácsonyi parti ötletek

A szokásos átlag parti helyett, idén vigyél egy kis plusz színt a karácsonyi buliba! Legyen tematikus. Intézz mindent úgy, hogy egy téma köré alakuljon, a díszeket, a meghívókat, a szórakoztatást és az ételt is. Milyen lenne például egy középkori Karácsony? Vagy egy futurisztikus Karácsony, ahol az italokat hosszúkás fiolákból isszák és a csokipuding kapszula formájú tálkákban van tálalva?

Készített angyalkák

Készített angyalkák

Egy gyors és egyszerű karácsonyi ötlet: színes muffinaspapír felhasználásával készített angyalkák. Az angyalkákat szerintem úgy a legegyszerűbb beszerezni, ha az ember az interneten keres jó képeket, ami tetszik neki, és színes nyomtatóval kinyomtatja. Mivel egészen apró képekről van szó, egy A4-esre sok kifér, azaz nem olyan drága még akkor sem, ha valamilyen üzletben nyomtatják ki. Utána már csak ragasztani kell, ha szeretnéd, akkor flitterezni, és ne felejtsünk el akasztót ragasztani rá, vagy belefűzni.

Készüljünk a karácsonyra

Készüljünk a karácsonyra

A tojástartóból vágjuk ki az egyik 'csúcsát', lefesthetjük az egészet arany színűre, vagy csak a szélét, festhetünk rá kezeket is akár. A golyóra rajzoljuk meg az arcot, ragasszuk a csúcsra. A szárnyat én krepp papírból vágtam ki, de használhatunk szalagot, arany színű papírt, vagy akár fehér papírt, amit befesthetünk arany színűre, de fehér is maradhat.

Papír hópelyhek

Papír hópelyhek

A karácsony közeledtével előkerülnek a különböző téli és karácsonyi díszek. Kedvelt dekorációs elemek a hópelyhek, amelyek egyszerű, de annál mutatósabb díszei lehetnek otthonunknak. A hópehely dekorációk mutatósak, ötletesek, de mégis egyszerűek, nem is kell hozzá sok minden, csak egy olló és fehér papír.10 legötletesebb hópehely dekorációt, íme.

Téli dekoráció és kézügyesség ötletek

Téli dekoráció és kézügyesség ötletek

A piros-fehér színű cukorkákat ragasztópisztollyal erősítsük sűrűn egymás mellé egy süveg alakú habszivacsra (hobbiboltokban beszerezhetsz erre a célra tökéletesen megfelelő hungarocellkúpot). Az építkezést alulról kezdjük - ha a tetejéhez értünk, ollóval csippentsük le óvatosan a kúp végét, hogy az utolsó szem cukorkát is a helyére ragaszthassuk. Az édességek közé tűzdelt (használj apró fejű gombostűt) piros selyemmasnik látványától még mutatósabb lesz a dekorációnk.

Ünnepi díszek házilag

Ünnepi díszek házilag

Koszorúk készítése - az örök életet szimbolizáló örökzöld növényekből - már az ókori kultúráknál is hagyomány volt. A karácsonyi fenyődíszítés szokása azonban Németországból származik, ahol a középkorban ez volt az édenkertet jelképező fa, melyre almát akasztottak utalva Ádám, Éva és a tiltott gyümölcs történetére. A karácsonyhoz az ünnepre való készülődés időszaka is szervesen hozzátartozik. Igaz, már nincs olyan tartozéka a karácsonynak, amelyet ne vehetnénk meg készen a boltokban, mégis meghittséget visz a decemberi napokba, ha az ünnepi kellékek legalább egy részét magunk készítjük el, családi körben.

Tuti menü