Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi vásárok programok képes leírás - Karácsonyi dekoráció .tlap.hu
részletek »

Karácsonyi vásárok programok - Karácsonyi dekoráció .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karacsonyidekoracio.tlap.hu » Karácsonyi vásárok programok
Keresés
Találatok száma - 6 db
   A 9 legjobb karácsonyi vásár

A 9 legjobb karácsonyi vásár

Az adventi, karácsonyi vásárok legnagyobb érdeme, hogy visszaadják az ajándékvásárlás örömét. A városok főterein, múzeumi csarnokokban megrendezett vásárokon a máshol oly erős bizniszhangulatot szinte teljesen feledteti az a sok-sok program, amely a rendezvényekhez kapcsolódik. Az elengedhetetlen forraltbor- és kürtöskalácsillat, az ünnepi fények, a sokszor élő karácsonyi zene, az előadások, a játékok és a kiállítások mellett csak egy apró momentum, hogy árusítás is folyik. Ráadásul a kézművesvásárok kínálata is inkább egy interaktív kiállításra emlékeztet: a legtöbb árusnál a vásárlást nem kötelezőnek érezzük, inkább jutalomnak, hogy kézbe vehetjük a mesterien elkészített termékeket.

A leghangulatosabb karácsonyi vásárok Európában

A leghangulatosabb karácsonyi vásárok Európában

November közepén számos karácsonyi vásár nyitja meg kapuit. A karácsonyi vásárokban jó érzéssel, szánkban jó ízzel, orrunkban kellemes illattal, fülünkben pedig harmonikusan csengő melódiákkal nézelődhetünk, vagy vásárolgathatunk különleges, máshol nem kapható, egyedi ajándékokat. Összehasonlíthatatlanul jobb érzést ad ez, mint tolongani a legközelebbi plázában. Nem csak a bevásárlás miatt érdemes ebben az időszakban egy külföldi városba ellátogatni: a karácsonyi hangulat, és fények, a mézeskalács, a forralt bor, és a puncs illata felejthetetlen percekhez járulhatnak hozzá. Az alábbiakban a leghangulatosabb, legjobb európai karácsonyi vásárok kerülnek bemutatásra, melyek közül több is könnyen, és gyorsan elérhető Magyarországról. A képek kattintásra nagyíthatók!

Advent városról városra

Advent városról városra

Fahéj és szegfűszeg illata keveredik a fazekakban forró bor alkoholos leheletével, odébb a kürtős kalács karamelles tésztájának aromája próbálja elnyomni a sült kolbászét és a tejfölös sajtos lángosét. Talán csak a tömjén és a mirha nincs jelen a karácsonyi vásárok levegőjében, sokszor nemcsak valóságos értelemben, de a vásárok szellemiségében sem. De eljön majd a december 24-i éjszaka, és akkor - talán - az advent igazi jelentésére, a 'megérkezésre' is gondolunk.

Budapesti Karácsonyi Vásár

Budapesti Karácsonyi Vásár

A téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint 1 hónapon át várja a látogatókat a Vörösmarty térre, forralt borral, hagyományörző kézműves ajándékokkal és díszekkel, töki pompossal, kürtös kaláccsal, gyermekjátszóval, mikulással, adventi kalendáriummal, óriás karácsonyfával és gyönyörű ünnepi díszkivilágítással. A Budapesti Karácsonyi Vásár legnagyobb vonzereje, hogy itt kifejezetten a magyar szokások, tradicionális ételek-italok, népi mesterségek és hagyományőrző zenekarok jelennek meg.

Karácsonyi vásár a Corvinon!

Karácsonyi vásár a Corvinon!

A Corvin Sétány, Közép-Európa legnagyobb városrész-fejlesztési programja, amely egy új belvárosi életstílust teremt Budapest szívében. Nem csupán új városrész épül, de a városi élet fogalma is teljesen más értelmet nyer. A vadonatúj környezetben szinte karnyújtásnyira megtalálható lesz minden: szórakozási és sportolási lehetőségek, bevásárló- és vendéglátóhelyek, valamint egy egyedülálló zöld sziget, a sétány. Különleges élmény lesz itt nem csak szórakozni, de élni és dolgozni is!

Karácsonyi vásár Bécsben

Karácsonyi vásár Bécsben

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A karácsonyi pékségek és a forró puncs illata előkarácsonyi hangulatot kelt. A hagyományos Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat nevű karácsonyi vásár) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik. A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket.

Tuti menü